PresentacióAgendaServeisCatàlegInformacióEnllaçosButlletí


LLIBRES A LA CARTA

COMERÇ JUST I CONSUM RESPONSABLE

Carraro, Federica ; Fernández Miranda, Rodrigo ; Verdú de la Orden, José. El Rompecabezas de la equidad: investigación y aportes críticos al movimiento de comercio justo. Barcelona: Icaria, 2006. 238 p. (Cooperación y desarrollo; 61)

SETEM. El Comerç just a Catalunya: informe 2006. Barcelona: SETEM: Icaria, DL 2006. 59 p. : il.

COOPERACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Mendiluce, José María ; Bonino, Emma (prol.) Con rabia y esperanzas: retos y límites de la acción humanitaria. Barcelona: Planeta, 1997. 283 p. (Documento/ Planeta)

DIVERSITAT CULTURAL

Burgos, Elizabeth. Me llamo Rigoberta Menchú y así me nació la conciencia. 6na ed. Madrid: Siglo veintiuno, 1991. 287 p.

Jornades Interprofessionals, 2002, Salt (Girona) . Les Biblioteques públiques: espais d'integració social: Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la Unesco. Barcelona: Centre Unesco de Catalunya, 2003. 203 p. : il.

GLOBALITZACIÓ I ECONOMIA SOSTENIBLE

Martínez Alier, Joan. De la economía ecológica al ecologismo popular. 2ª ed., rev. i ampliada. Barcelona: Icaria, 1994. 362 p. (Antrazyt; 60)

PELS MÉS JOVES

DIVERSITAT CULTURAL

Capdevila, Roser ; Capdevila, Carles. Les Tres bessones i el planeta formatge. Barcelona: Icària, 2007. [40] p. (Una Mirada al món; 1)

Rodri, Jordi ; Marta Catalan ; Aïda Sánchez ... [et al.] (il.) El Raval de Barcelona: [immigració, històries d'anada i tornada]. [Barcelona]: Grup d'Estudis Pedagògics, 2004. 61 p. : il. col. + 1 CD (El Món per un forat/ Grup d'Estudis Pedagògics; 6)

CULTURA DE PAU I DESARMAMENT

Capdevila, Roser ; Capdevila, Carles. Les Tres bessones fan les paus. Barcelona: Icària, 2007. [40] p. : il. col. (Una Mirada al món; 4)

Catalan, Marta ... [et al.] Imkra: històries dels nens soldat. [Barcelona]: Grup d'Estudis Pedagògics, 2006. 71 p. : il. col. + 1 DVD

López, Montse ; Quintana, Vanessa ; Tarrida, Gaspar. Mou-te: pel control de les armes. Barcelona: Intermón Oxfam, 2004. 55 p. : il. + 16 fulls solts

LA RESSENYA DEL MES

Spora Sinergies; Caussa, Aleix (Coord.) Immigració i emprenedoria. De l’exclusió financera a la creació d’activitats generadores de riquesa. Barcelona: Fundació Un Sol Món, 2007. 184 p.

“La publicació (...) s’emmarca en el context de les microfinances orientades a l’autoocupació que desenvolupa la Fundació Un Sol Món i centra l’atenció en el procés d’assessorament per a l’autoocupació, és a dir, en el conjunt d’activitats i de dinàmiques orientades a la creació d’un negoci.

(...) referència per a totes les persones i institucions que treballen en el foment de l’autoocupació com a via d’integració dels col·lectius immigrants a la nostra societat”.

REVISTES

4 idees. (Núm. 3, Octubre-Desembre 2007). Barcelona: Cooperacció ; L’Hospitalet de Llobregat: Fundació Akwaba ; Sabadell: Lliga dels Drets dels Pobles

Àfrica actual. (Núm. 40, octubre 2007). Barcelona: Centre d’Estudis Africans

Amics de la UNESCO de Girona, Butlletí. (Núm. 45, Estiu 2007). Girona: Amics de la UNESCO de Girona

Amnistía Internacional. (Núm. 87, Octubre 2007). Madrid: Amnistía Internacional

Ampans es mou. (Núm. 15, Setembre 2007). Manresa: Ampans

Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga per les causes de l’alliberament. (Carta núm. 56, novembre 2007). Barcelona: Associació Araguaia

Atalaya. Anunciando el Reino de Jehová. La, (Vol. 128, Núm. 15-22, Agost-Novembre 2007). Madrid: Testigos Cristianos de Jehová

Buen café es bueno para todos, El. (Núm. 20, 2007). Barcelona: Setem Catalunya.

Butlletí del Centre d’Estudis Africans. (Núm. 63, octubre 2007). Barcelona: Centre d’Estudis Africans

Butlletí informatiu de la Fundació Món-3. (Núm. 113, Octubre 2007). Barcelona: Món-3

Carta de Asia Actualidad. (Núm. 1141 a 1162, 29.10.07 a 29.11.07). Barcelona: Casa Asia. [revista electrònica]

CEA. Recull de premsa = Resumen de prensa. (Núm. 40, juliol-setembre 2007). Barcelona: Centre d’Estudis Africans

Compra maestra. Información independiente para el consumidor. (Núm. 320, Novembre 2007). Madrid: Organización de Consumidores y Usuarios (OCU).

Correu per la Pau, El. (24.10.2007 a 28.11.2007). Barcelona: Fundació per la Pau. [revista electrònica]

¡Despertad! (Vol. 28, Núm. 9, Setembre 2007). Madrid: Testigos Cristianos de Jehová

Dialogal. Quaderns de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interrreligiós. (Núm. 23, Tardor 2007). Barcelona: Unescocat

Dinero y Derechos. (Núm. 103, Novembre-desembre 2007). Madrid: Organización de Consumidores y Usuarios (OCU)

e-Butlletí ACCD. Butlletí electrònic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. (Núm. 8 i 9, Novembre 2007). Barcelona: ACCD. [Revista electrònica]

Esplai, L’. Diari de la Fundació Catalana de l’Esplai. (Núm. 51, Octubre 2007) Barcelona: La Fundació

Esplai, L’. Diario de la Fundación Esplai. (Núm. 26, Octubre 2007) Barcelona: La Fundació

FP Foreign Policy. Edición espanyola. (Núm. 23, Octubre-Novembre 2007). Madrid: FRIDE.

Fundació Vicki Sherpa Eduqual. (Núm. 7, 4/2006). Barcelona: La Fundació

Human rights information bulletin = Bulletin d’information sur les droits de l’homme. (Núm. 71, Març-juny 2007). Strasbourg: Direction générale des droits de l’homme [Revista electrònica]


Intercom. (Núm. 270 i 272, Novembre 2007). Barcelona: FCONGD. [Revista electrònica]

MaC. Més a prop de Càritas. (Núm. 29, Novembre 2007). Barcelona: Càritas.

Mundo negro. Revista misional africana. (Núm. 522, Octubre 2007). Madrid: Misioneros Combonianos.

NPL Informa. “Nascuts per llegir”: projecte de promoció de la lectura per a infants. (Núm. 17, Novembre 07). Barcelona: COBDC [revista electrònica]

Notícies IO. Novetats i iniciatives d’Intermón Oxfam. (Octubre i Novembre 2007). Barcelona: Intermón Oxfam. [Revista electrònica]

Papeles de relaciones ecosociales y cambio global. (Núm. 99, tardor 2007). Madrid: CIP-FUHEM

Studia Africana. Revista interuniversitària d’estudis africans. (Núm. 18, octubre 2007). Barcelona: CEA; ARDA-RIDA

Survival International. Noticias electrónicas. (8.11.07). Madrid: Survival [revista electrònica]

Umoya. Revista trimestral de la Federación de Comités de Solidaridad con África Negra. (Núm. 48, 3er trimestre 2007). Càceres: La Federación.

Unitat d’Alerta. Butlletí mensual del programa de conflictes i construcció de pau. (Núm. 20, octubre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

Unitat d’Alerta. Semáforo del programa de Conflictes i Construcció de Pau. (Núm. 182 i 183, octubre - novembre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

 

WEBS RECOMANATS

www.casaasia.es

Casa Àsia nèix amb l’objectiu prioritari de promoure i realitzar projectes i activitats que contribueixen a un millor coneixement i impuls de les relacions entre Espanya i els països d’Àsia i del Pàcific, en especial, dins l’àmbit institucional, econòmic, acadèmic i cultural.

www.xarxaconsum.net

La Xarxa de Consum Solidari és una associació que des de l’any 1996 treballa a Catalunya en l’àmbit del comerç just i consum responsable.

www.sodepau.org

Sodepau és una organització laica, fundada el 1993 per diverses persones i grups que treballen en la solidaritat internacional i el suport a processos de desenvolupament local i comunitari a països d'Àfrica del Nord, Pròxim Orient, Amèrica Central i del Sud.

www.oneworld.net

Oneworld promou, juntament amb més de 1500 organitzacions de tot el planeta, el desenvolupament sostenible, la justícia social i els drets humans.

ALTRES RECURSOS

La Música, instrument d’educació per la pau

[Recursos electrònics]. Des del Programa d’Educació per la Pau (Escola de Cultura de Pau) ens presenten tres dossiers de recursos per sensibilitzar a favor de la Pau a través de la música:

- Música i Drets Humans (http://www.escolapau.org/img/programas/musica/07musica001c.pdf):
Quin ha estat el paper de la musica per “tocar” el tema dels drets humans? A partir d’un viatge musical per la música clàssica i popular, es respondrà a aquesta pregunta. En la música clàssica s’anomenen composicions que giren al voltant dels drets humans, així com el paper dels músics en la lluita per la promoció i protecció d’aquests. En la música popular es posa èmfasi al paper dels cantants, de les cançons, macroconcerts i organitzacions, que han utilitzat la música per promoure’ls.

- Música, dones i pau (http://www.escolapau.org/img/programas/musica/07musica002c.pdf):
Quina ha estat l’aportació musical de les dones cantants a la pau? Partint dels darrers cinquanta anys, coneixerem a dones que han dedicat la seva vida tant a la música com a la pau. També es facilita una maleta plena de cançons escrites per elles sobre temes socials com la guerra, la pobresa, la violència de gènere, el medi ambient… així com cançons que parlen de diferents realitats protagonitzades per dones. També es donaran a conèixer iniciatives musicals cap a la cerca de la pau protagonitzades per dones mitjançant la música.

- Música, armament i desarmament (http://www.escolapau.org/img/programas/musica/07musica003c.pdf):
Quina relació ha mantingut la música respecte a aquests temes? S’anomenaran diferents composicions, cançons, músics, organitzacions de músics i iniciatives que s’han realitzat tant de la música clàssica com popular, que giren al voltant de les armes de destrucció massiva i de l’armament convencional, fent una crida musical al desarmament.

Aquests dossiers es poden complementar amb el Quadern d’Educació per la Pau "La música com a instrument d’educació per la pau" (http://www.escolapau.org/img/programas/educacion/publicacion010c.pdf).

PUNT D’INTERÈS

Actualment el “Punt d’interès” acull una mostra de noves adquisicions.

   *       *       *       *

 
PRESENTACIÓ  |  AGENDA  |  SERVEIS  |  CATÀLEG  |  INFORMACIÓ  |  ENLLAÇOS  |  BUTLLETÍ