PresentacióAgendaServeisCatàlegInformacióEnllaçosButlletí

  COMENÇA L’ANY

    Poc a poc anem tornant a la rutina i comencem l’any amb un nou Butlletí bibliogràfic.

    Com a novetat per a aquest any, destaquem que les “Notes Bibliogràfiques del Centre de Recursos i Documentació Bambylor” passaran a ser monogràfiques a partir del mes de febrer. És a dir, que tots els apartats (exceptuant les “Revistes”) recolliran bibliografia sobre un mateix tema, i cada mes es tractarà un àmbit diferent. D’aquesta manera podrem elaborar reculls d’informació específica sobre diferents sectors.


   Per consultar els butlletins anteriors:

Núm. 1 (Maig 2007)
Núm. 2 (Juny 2007)
Núm. 3 (Juliol 2007)
Núm. 4 (Setembre 2007)
Núm. 5(Octubre 2007)
Núm. 6(Novembre 2007)
Núm. 7(Desembre 2007)
LLIBRES A LA CARTA

COOPERACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Font, Àngel. Fundacions. Barcelona: Personatges de Catalunya, 2002. 409 p. : il. col. (Personatges de Catalunya; 12)

CULTURA DE PAU I DESARMAMENT

SIPRI yearbook...: armaments, disarmament and International security: resum en català. Barcelona: Fundació per La Pau, 2007. 33 p. També disponible en versió electrònica: www.fundacioperlapau.org

GLOBALITZACIÓ I ECONOMIA SOSTENIBLE

Ecologia i futur. Barcelona: Abadia de Montserrat, 1991. (Qüestions de vida cristiana/ Abadia de Montserrat; 158). 159 p.

Martínez Alier, Joan. De la economía ecológica al ecologismo popular. 2ª ed., rev. i ampliada. Barcelona: Icaria, 1994. 362 p. (Antrazyt; 60)

PELS MÉS JOVES

ÀSIA

Llort i Juncadella, Imma. L'Àsia, un continent divers. Barcelona: Concertació N/S - Frères des Hommes Europa: Icaria, 1999-2000. 7 v. 13 quaderns : il. 29 cm. Cada volum, menys l'introductori, consta d'un quadern per a l'alumnat i un altre per al professorat

SOSTENIBILITAT

Capdevila, Roser ; Capdevila, Carles. Les Tres bessones i les tres erres. Barcelona: Icària, Intermon, 2001. [40] p. : il. col. (Una Mirada al món; 2)

LA RESSENYA DEL MES

Federica Carrazo, Rodrigo Fernández i José Verdú. El Rompecabezas de la Equidad. Barcelona: Icaria, 2006. 238 p.

Llibre tutelat per l’organització SODePAZ, entitat que porta més d’una dècada treballant en l’elaboració de fonaments teòrics del Comerç Just, i marcant-se com a principals objectius l’eradicació de les causes del bloqueig del desenvolupament del Sud.

L’assaig fa una avaluació crítica tant de la teoria com de la pràctica, d’aquesta i altres organitzacions que treballen en el mateix camp dins l’Estat Espanyol; un treball d’informació assequible, essent l’objectiu combinar la investigació empírica sobre el terreny i la indagació teòrica. Això li dóna un caràcter rigorós i exhaustiu. També analitza les multinacionals que controlen els dos terços del comerç mundial.

La filosofia que defensa SODePAZ és l’associació de “comerç crític” i “comerç solidari”, conceptes elaborats per Euclides André Mance .Tot això contribueix a la presa de consciència -lenta i difícil- de l’essència del Comerç Just: una qüestió de responsabilitat individual, social i col·lectiva.

REVISTES

Amnistía Internacional. (Núm. 88, Desembre 2007). Madrid: Amnistía Internacional

Carta de Asia Actualidad. (Núm. 1163 a 1176, 30.11.07 a 21.12.07). Barcelona: Casa Asia. [revista electrònica]

Compra maestra. Información independiente para el consumidor. (Núm. 321, Desembre 2007) + Guía de precios 2007. Madrid: Organización de Consumidores y Usuarios (OCU).

CooperacióCat. La revista de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. (Núm. 19, Octubre 2007). Barcelona, ACCD.

Correu per la Pau, El. (20.12.2007 a ). Barcelona: Fundació per la Pau. [revista electrònica]

Dialogal. Quaderns de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interrreligiós. (Núm. 24, Hivern 2007). Barcelona: Unescocat

Drets. Butlletí del Síndic de Greuges de Catalunya. (Núm. 20, Novembre 2007). Barcelona: El Síndic

e-Butlletí ACCD. Butlletí electrònic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. (Núm. 10, Desembre 2007). Barcelona: ACCD. [Revista electrònica]

Entrellat. Butlletí del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO. (Núm. 12, 2007). Barcelona: Unescocat

Esplai, L’. Diari de la Fundació Catalana de l’Esplai. (Núm. 52, Desembre 2007) Barcelona: La Fundació

Esplai, L’. Diario de la Fundación Esplai. (Núm. 27, Desembre 2007) Barcelona: La Fundació

FP Foreign Policy. Edición espanyola. (Núm. 24, Desembre-Gener 2008). Madrid: FRIDE.

Illacrua. La revista alternativa dels Països Catalans. (Núm. 154 i 155, Novembre i Desembre 2007). Barcelona: Associació Cultural Illacrua

Interns FCONG. (Núm. 28, Desembre 2007). Barcelona: FCONGD. [Revista electrònica]

NPL Informa. “Nascuts per llegir”: projecte de promoció de la lectura per a infants. (Núm. 18, Desembre’07/Gener’08). Barcelona: COBDC [revista electrònica]

Notícies IO. Novetats i iniciatives d’Intermón Oxfam. (Desembre 2007). Barcelona: Intermón Oxfam. [Revista electrònica]

Revista IO. (Núm. 8, Desembre 2007). Barcelona: Intermón Oxfam.

Revista Triodos. (Núm. 13, Tardor 2007). Barcelona: Triodos Bank

Survival International. Noticias electrónicas. (3 i 20.12.07). Madrid: Survival [revista electrònica]

Umoya. Revista trimestral de la Federación de Comités de Solidaridad con África Negra. (Núm. 49, 4tr trimestre 2007). Càceres: La Federación.

Unitat d’Alerta. Butlletí mensual del programa de conflictes i construcció de pau. (Núm. 21, Novembre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

Unitat d’Alerta. Semáforo del programa de Conflictes i Construcció de Pau. (Núm. 184 i 185, Novembre - Desembre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

WEBS RECOMANATS

Casa Àsia nèix amb l’objectiu prioritari de promoure i realitzar projectes i activitats que contribueixen a un millor coneixement i impuls de les relacions entre Espanya i els països d’Àsia i del Pàcific, en especial, dins l’àmbit institucional, econòmic, acadèmic i cultural.

La Xarxa de Consum Solidari és una associació que des de l’any 1996 treballa a Catalunya en l’àmbit del comerç just i consum responsable.

Sodepau és una organització laica, fundada el 1993 per diverses persones i grups que treballen en la solidaritat internacional i el suport a processos de desenvolupament local i comunitari a països d'Àfrica del Nord, Pròxim Orient, Amèrica Central i del Sud.

Oneworld promou, juntament amb més de 1500 organitzacions de tot el planeta, el desenvolupament sostenible, la justícia social i els drets humans.

PUNT D’INTERÈS

Actualment el “Punt d’interès” acull una mostra de les últimes adquisicions.

   *       *       *       *

 
PRESENTACIÓ  |  AGENDA  |  SERVEIS  |  CATÀLEG  |  INFORMACIÓ  |  ENLLAÇOS  |  BUTLLETÍ